Steun onze werking!

In het kader van de Warmste Week zet Triple Challenge een laatste uitdaging op jullie eindejaarsmenu: de Cuvée Triple Challenge! 💪 De volledige opbrengst gaat naar onze werking en aankoop van sportmateriaal voor mensen met een afstand tot sporten. Dankjewel.

Exclusief geselecteerde natuurwijnen, mocktails & kombucha's

Dit jaar bieden we jullie naast heerlijke wijnen ook gezonde kombucha en smaakvolle mocktails aan om onze vzw te steunen.

Wat bieden we aan?

Een exclusief wijnpakket samengesteld door vinoloog en importeur Joost Prové van Pro Vino Vero. Heb je liever à la carte? Je kan de flessen ook apart bestellen.
The Mocktail Club creëerde enkele kant en klare pure mocktails die op jullie feest niet mogen ontbreken!
De YUGEN kombucha is de beste die er is, puur natuur en heerlijk gezond!

De Pro Vino Vero exclusieve wijnpakketten

Vinoloog Joost Prové van Pro Vino Vero stelde 3 pakketten voor ons samen waaruit jullie kunnen kiezen. Elk pakket bestaat uit 3 flessen exclusieve, natuurwijnen: 1 fles mousserende wijn, 1 fles witte wijn en 1 fles rode wijn.

Cuvée Pakket A 💜 : het diner pakket voor € 30.

Prosecco Frizzante: Azienda Agricola Corvezzo – Veneto #04
Airen – Sauvigon Blanc 2021: Bodega de Pinoso – Alicante #08
Garnacha Tintorera 2021: Bodega de Pinoso – Alicante #07

Cuvée Pakket B 💜❤️ : het feest pakket voor € 38.

Prosecco Spumante: Azienda Agricola Corvezzo – Veneto #03
El Jardin de La Emperatriz - Blanco 2020-2021 Hermanos Herniaz – Rioja
Montepulciano 2018: Cantine d’Orsogna – Abruzzo (Pakket B) #05

Cuvée Pakket C 💜❤️💚 : het kerst pakket voor € 45.

Bakan Pecorino Brut: Torri Cantine – Abbruzi (Pakket C) #13
Pierre de Lune 2020: Domaine Nigri – Jurançon
Alges 2015: Clos Pons (Penedès) #09

Per aankoop van 2 pakketten krijg je 5 euro korting.
Je kan de flessen ook apart bestellen. Je krijgt ook per aankoop van 6 flessen 5 euro korting.

Voor de wijnliefhebber: onze vinoloog geeft hieronder een uitvoerige beschrijving van elke wijn.👇

Steun onze werking en haal je feestpakketten in huis!

Plaats hier je bestelling 🍾

The Mocktail Club pakketten

The Mocktail Club creëerde de eerste Belgische ready to serve mocktails! Met de juiste garnituur tover je in een handomdraai een feestelijke mocktail op tafel.
Deze mochtails zijn gecreëerd op basis van verse vruchten en kruiden. Bye bye bewaarmiddelen, smaakstoffen en geraffineerde suikers!

  • Discovery Box, 8 verschillende mocktails 150ml in geschenkverpakking € 45,00
  • Giftbox, Basil & Elderflower 1l + Grapefruit & Vanilla 1l + 2 bijhorende glazen in geschenkverpakking € 50,00
  • Giftbox, Beetroot & Ginger 1l + Lemongrass & Chili 1l + 2 bijhorende glazen in geschenkverpakking € 50,00

Je kan de flessen ook apart bestellen.

👉 Bij aankoop van 2 geschenkboxen of 4 flessen mocktail krijg je een korting van € 4,00.

YUGEN kombucha pakketten

De YUGEN kombucha is een biologisch gefermenteerde theedrank, vakkundig gebrouwen met krachtige kruiden en zuiver sap om wild inspirerende smaken te creëren. De kombucha's bevatten slechts 3,8 gram suiker of 15 kcal per 100 ml. Dat is ongeveer een derde van een gewone frisdrank. Net genoeg om je een rijke en evenwichtige smaakervaring te geven.

  • Giftpack bestaande uit 6 blikken met 3 verschillende smaken.
  • Mixed cans pakket van 12 blikken.
  • Ben je liefhebber van 1 smaak dan kan je gaan voor 12 blikken van Ginger Lemon, Apple Mint, Grapefruit Hops of Pineapple Chili.

👉 Je krijgt een korting van € 4,00 per bestelling van 24 blikken.

Steun Triple Challenge en haal je feestdranken in huis!

Plaats hier je bestelling 🍾

Afhaalpunten van je bestelling

Afhaalpunten

Maandag 19 december 2022:

Gent Oost: Bedrijvencentrum De Punt, 17u00 > 18u00 (adres: Kerkstraat 108 - 9050 Gentbrugge)

Dinsdag 20 december 2022:

Gent West: Officespace WATT The Firms, 17u00 > 18u00 (adres: Nieuwewandeling 62 - 9000 Gent)
Landegem: bij Wannes, 20u00 > 21u00 (adres: Grote Heirenthoek 51 - 9850 Landegem)

Donderdag 29 december 2022:

Gent Oost: Bedrijvencentrum De Punt, 17u00 > 18u00 (adres: Kerkstraat 108 - 9050 Gentbrugge)

Thuislevering + € 5

We kunnen ook aan huis leveren. Geef je adres in op het bestelformulier. De thuislevering doen we in onderling overleg en kan normaal gezien nog in 2022 gebeuren.

Voor de wijnkenners onder ons: de geselecteerde wijnen in geuren en kleuren.

Mousserende wijnen uit onze 3 pakketten

Prosecco Frizzante: Azienda Agricola Corvezzo – Veneto (Pakket A 💜) #04
" Opvallend bij deze frizzante is een zeer mooie aciditeit, dito citrustoetsen én... een heel mooi flesje!"

In het platteland van Treviso ligt het dorpje Cessalto ligt omgeven door de rivieren Piave en Livenza. Deze streek is vanuit de Romeinse tijd gekend om zijn vruchtbaarheid. De wijnactiviteiten van de Corvezzo familie gaan terug tot het begin van de 20e eeuw. De huidige eigenaar Renzo en zijn vrouw Miriam worden door hun beide kinderen bijgestaan om het 140 ha grote domein op een zo ecologisch mogelijk manier uit te bouwen. Deze mousserende wijn onderging een tweede natuurlijke fermentatie op fles zonder toevoeging van een dosage, brut zero dus.

Prosecco Spumante: Azienda Agricola Corvezzo – Veneto (Pakket B 💜❤️) #03
"Wat ik persoonlijk enorm waardeer aan deze prosecco is zijn fijne aciditeit met vegetale toets. Uiteraard geschikt als aperitief, visbegeleider en volgens de wijnboer: “ Exciting with the sweet ham of San Daniele aged 30 months.” Fijne en heerlijke prosecco!"

Deze prosecco wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Méthode Charmat houdt in dat de basiswijn, die is ontstaan door een eerste vergisting in een open tank, een tweede vergisting te laten ondergaan in een autoclaaf (gesloten druktank). Deze vergisting wordt op gang gebracht door gist en suiker aan de wijn toe te voegen. Eens in het glas zien we een mooi schitterende wijn met in de neus fijne bloemige impressies van bijvoorbeeld acacia.

Bakan Pecorino Brut: Torri Cantine – Abbruzi (Pakket C 💜❤️💚) #13
Lichte kleur, fijne bubbeltjes en een mooie frisse gevulde smaak van wit steenfruit met een citrusezeste sieren deze Spumante.

Torri Cantine is gelegen in midden Italië tussen het Gran Sasso Natural Park en de Adriatische Zee. De 60 ha wijngaarden strekken zich uit over de dorpjes Colonella, Controguerra en Torano op een hoggte tussen 100 en 300m. Manuele oogst en selectie midden september. Na de eerste gisting – Inox 12°C – wordt volgens de Charmat methode het bubbelproces begeleidt. Deze methode is vernoemd naar Eugène Charmat, een Fransman die deze methode voor het eerst heeft gepatenteerd. Volgens veel Italianen is ‘Metodo Martinotti’ een betere naam omdat Martinotti eerder zou zijn geweest met het inzetten van deze methode om mousserende wijn te maken.

Alleen al door de aanwezigheid van de hoogste concentratie van parken en natuurreservaten van Italië zijn de Abruzzen een prachtige streek. Gelegen tussen de bergen en de zee is het een regio die ruim voorzien is van middelleeuwse kastelen en romaanse kerken met fresco’s badend in golvend natuurschoon. Door de hogere ligging van de wijngaarden is de rijpingsfase van de druif meer verspreid en wordt er doorgaans later geoogst in vergelijking met andere wijnstreken, wat de complexiteit van de wijn ten goede komt. Moon wordt gemaakt met Pecorino druiven die midden september in Pietranico worden geplukt. Pecorino bezit een mooie zuurtegraad en is hierdoor uitermate geschikt om fraaie mousserende wijn te maken. De kleur is helder strogeel met een zeer fijne en aanhoudende perlage.

Witte wijnen uit onze pakketten

Airen – Sauvigon Blanc 2021: Bodega de Pinoso – Alicante (Pakket A 💜) #08
In de neus neemt de Airen de bovenhand met een heerlijke frisse florale neus met accenten van citrus en frisse groene appel. Verrassende fraîcheur en dito aciditeit.

Pinoso bevindt zich in het westelijk deel van de provincie Alicante op een hoogte van 600m boven zeeniveau en ligt op zo’n 50 km van Murcia en Alicante. Voornaamste agrarische activiteiten zijn wijn, olijfolie en amandelen. La Bodega de Pinoso werd in 1932 opgericht om de wijnboeren van het dorp een gemeenschappelijke vinificatieruimte te geven. Er waren in die tijd verschillende wijnboeren die er tegenop zagen om te investeren in noodzakelijke vernieuwing. De commercialisatie kon dan ook gegroepeerd worden.

El Jardin de La Emperatriz - Blanco 2020-2021 Hermanos Herniaz – Rioja (Pakket B 💜❤️)

Tegenwoordig teelt Finca la Emperatriz Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura en Maturana. Het domein heeft 2 “lijnen“: enerzijds de “Vinedo Singular”, de Grand Cru’s en anderzijds de “El Jardin” lijn. Gemaakt van 100% Viura, handgeplukt, tussen 2 en 7 oktober. De most, verkregen na zacht pletten in een inerte atmosfeer, wordt met pulp gedurende twee dagen op lage temperatuur bewaard voor een betere aromatische extractie. Daarna wordt het door de zwaartekracht van de droesem gehaald en fermenteert de schone most bij een gecontroleerde temperatuur tussen 15oC – 16oC. Na de alcoholische gisting blijft de wijn twee maanden op gistdroesem. De geur is bloemig en de smaak droog, fruitig, licht en fris met grapefruitachtige mooie zuren.

Pierre de Lune 2020: Domaine Nigri – Jurançon (Pakket C 💜❤️💚)
In de neus ontvangen we een boeket van expressief fruit zoals meloen, mango, citrus “sur un fond floral miellé“. Ligt breed, zalig en soepel in de mond. “La fraïcheur participe à la sensation de douceur“. Zalige wijn

Domaine Nigri bestaat al sinds 1685. De familie Lacoste is reeds 4 generaties eigenaar van dit domein. De originaliteit van deze wijnen komt door de complexe bodemstructuur in combinatie met de druivenrassen die typisch zijn voor deze streek in Zuid-West Frankrijk. De druiven rassen, Gros et Petit Manseng worden afzonderlijk geoogst en gevinifieerd per perceel. Dit om de diversiteit van elk stukje bodem tot expressie te brengen. De wijn rijpt op bezinksel gedurende 6 à 9 maanden om een maximum aan aroma’s te ontwikkelen. De Jurançon ondergaat invloeden van de Atlantische oceaan, de Pyreneeën en heeft door de zuidelijke ligging hoge temperaturen: maw zon genoeg voor het rijpingsproces én koelere nachten die de zuurbalans goed houden. Typisch voor Jurançon wijnen zijn de goudgele kleur, zeer expressieve aroma’s en een zeer mooie onderbouw van verfrissende zuren. Gebruikte druivenrassen zijn 80% Gros Manseng en 20% Petit Manseng.

Rode wijnen uit onze pakketten

Garnacha Tintorera 2021: Bodega de Pinoso – Alicante (Pakket A 💜) #07
Getemperde kruidige neus en een beklijvende mix van zwart fruit en specerijen die mooi versmelten. Uitstekende instapwijn!

Pinoso bevindt zich in het westelijk deel van de provincie Alicante op een hoogte van 600m boven zeeniveau en ligt op zo’n 50 km van Murcia en Alicante. Voornaamste agrarische activiteiten zijn wijn, olijfolie en amandelen. La Bodega de Pinoso werd in 1932 opgericht om de wijnboeren van het dorp een gemeenschappelijke vinificatieruimte te geven. De Monastrell, Garnacha Tintorera en Merlot werden afzonderlijk gevinifieerd om de specifieke eigenschappen van elk ras te maximaliseren. De Garnacha en de Monastrell zorgen voor de mediterrane toets en de Merlot zorgt voor een diepe ondertoon van zwart fruit. Dankzij de koele fermentatie worden de tannines niet te excessief.
Jaar na jaar sleept deze wijn mooie kwalificaties in de wacht. Guide Penin 89 ptn, zilveren medaille AWC Wenen, zilveren ster Ciudad de Estella, 3 sterren Premium Select Wine Challenge Prowein, zilveren medaille IWG 2011, zilveren medaille Millésime Bio.

Montepulciano 2018: Cantine d’Orsogna – Abruzzo (Pakket B 💜❤️) #05
Enorme diep donkere kleur waar je niet doorheen kijken kunt. De neus geeft diep rood zwart fruit met accenten van cacao. Het smakenpalet is bijna niet te beschrijven: een intens kruidig amalgaan van specerijen allerhande, versmolten tannines en een heerlijke finish van amandelen en kaneel... een feest in de mond. Vino Vero!

Cantina Orsogna is gelegen in het groene hart van de Abruzzen. Deze streek ligt ten oosten van Rome. Deze streek is een combinatie van het warme Italië en een hooggebergte waar in de winter de bergen met sneeuw bedekt worden. Door deze uitzonderlijke biotoop met vele bronnen is het drinkwater dat hier bovengehaald wordt één van de zuiverste van het land. Monocépage Montepulcianodruiven worden zeer selectief gebruikt voor een maceratie van sap en schil gedurende 14 dagen op 25-28°C. Nadien rijpt de helft van de wijn gedurende 4 maanden op eik en de andere helft op inox om een mooie balans te krijgen tussen evolutie door aëratie enerzijds en zeer geconcentreerd fruit anderzijds.

Alges 2015: Clos Pons (Penedès) (Pakket C 💜❤️💚) #09
Verfrissende wijn die kan overtuigen door het mooie rode fruit, een verfijnde kruidigheid en een soepelheid.

De enige appellatie in de binnenlandse provincie Lleida,rondom de rivier de Segre. Het wijngebied zelf is een vrij recente creatie, maar er zijn een aantal domeinen die al befaamd waren van lang voor de creatie van deze D.O. De bodems zijn voornamelijk arme granietbodems of kalkbodems met een zacht reliëf. Het gebied is de perfecte overgang van het vlakke continentale Spanje naar het meer mediterrane Spanje. Temperatuurverschillen overdag en ‘s nachts; koude winters en warme zomers. Clos Pons is gelegen in het district Les Garrigues, in het zuiden van de provincie Lleida. In 2005 besloot de familie Pons zich een aantal wijngaarden aan te schaffen, ecologisch te bewerken en een werkelijk prachtig gebouw neer te poten in harmonie met de omgeving. Dankzij de hoge ligging van de wijngaarden in dit zeer hete en droge deel van Catalonië kunnen er wijnen met een goede fraîcheur gemaakt worden. Alges bestaat uit tempranillo, grenache en syrah. Wijngaarden op 500m hoogte. Geoogst in kistjes van 15 kg. Lagering van 9 maanden voor 80% in Franse eik en voor 20% in Amerikaanse eik.

  • Type challenge Gewichtheffen 🥂
  • Sport activiteit Feestelijke Tasting 😋
  • Deelnemers Hoe meer, hoe beter 🤝

Steun ons en haal je feestdranken in huis!

Plaats je bestelling 🍾

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze challenges, climate-friendly sportuitrusting en andere evenementen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Lees ons cookiebeleid

Accepteer cookies