De Antwerpse brandweer loopt voor inclusie

Een veertigtal brandweerlieden gingen een inclusie challenge aan: ze daagde zichzelf uit en liepen de AG Antwerp 10 Miles met 10 kinderen in een rolstoel! Ze wisselden elkaar af om alle kinderen over de finish te krijgen. De Triple Challenge Club deed mee en trad hen met raad en daad bij πŸ”₯!

Sport
100%
40 branweerlui duwen minstens 10 genieters voort en lopen de 10 Miles van Antwerpen uit πŸ‘¨β€πŸš’

Social
100%
10 kinderen met beperkingen laten genieten van dit sport event 🌈

Climate
100%
Carpoolen en het aanleveren van de looprolstoelen op een eco-vriendelijke manier 🌳

Een persoonlijk verhaal

Het verhaal van deze challenge begint bij Sam De Pagie, brandweerman en papa van 3 prachtige dochters! Zijn oudste dochter, Nette, heeft een beperking waardoor ze zelf nooit de Ten Miles van Antwerpen zal kunnen lopen. Maar Sam wil haar dolgraag het sportevent laten beleven.

β€œNette zit op een mentale leeftijd van drie jaar. We kunnen ze niet echt voorbereiden op het evenement. Het blijft een gok hoe ze zal reageren. Mijn vrouw loopt ook mee. Die heeft de 10 Miles al vaker dan ik gelopen. Als de drukte toch te veel zou zijn voor Nette, kan mijn vrouw ingrijpen en loop ik verder met de brandweermannen.”

En Sam is niet alleen, ook zijn collega Tom Timmermans loopt met zijn nicht Sarah mee. Ze doen reeds enkele jaren mee met de 10 Miles. Maar dit jaar gaan ze een stap verder en zetten ze samen deze challenge op: minstens 10 kinderen en jongeren voorduwen met de collega brandweerlui. Dat is toch gewoon de max!

Steun hun actie!

Lopen voor inclusie!

De collega's van Sam willen hem een hart onder de riem steken en zetten ook een steunactie op. Ze vinden het een uitgelezen kans om iets extra te doen: ze zamelen geld in voor zowel ⭐️ Triple Challenge (wij ijveren voor inclusief sporten en stellen materiaal ter beschikking) als ⭐️ de Maanwandelaars.be, een organisatie die zich inspant om mensen met een beperking te kunnen laten leven met de minst mogelijke invloed van deze beperking.

Sponsor hun km's!

Duw hen vooruit en doe een vrije bijdrage. Het volledige bedrag wordt netjes verdeeld onder de twee acties.

Storten kan tot 22/04/2022
rekeningnummer BE93 6528 4626 5367
met de mededeling : 10MILES

Dankjewel πŸ™!

"We laten onze interventiekledij voor één keer aan de haak hangen en lopen samen naar de eindmeet op Linkeroever. Een tiental andere collega's lopen dit jaar wel apart mee, zoals de traditie het wil, in interventiekledij. Want het draait niet om ons, maar wel om de kinderen! "

#TripleChallengeHeroes

Respect, veel succes en geniet ervan!

Sport for Inclusion 🌈
Sport for the Planet 🌳
Sport for Good πŸ•Š

Moedig ze aan, kom supporteren!

Praktische info:

Datum: 24 april 2022
πŸ‘ aan de Start, Wave 1 - 13u30: Gloriantlaan, Antwerpen (Linkeroever)
πŸ‘ aan de Finish: Gloriantlaan, Antwerpen (Linkeroever) (Tijdslimiet: 2.15 uur)
πŸ‘ langs het Parcours

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze challenges, climate-friendly sportuitrusting en andere evenementen.