Wine bottle

Challenge Completed

In het kader van de Warmste Week zette Triple Challenge een laatste uitdaging op jullie eindejaarsmenu: de Cuvée Triple Challenge.


Steun voor onze werking

Jullie bestelden een assortiment lekkere natuurwijnen geselecteerd door Vinoloog Joost Prové van Pro Vino Vero en steun onze vzw!

💪 De volledige opbrengst gaat naar de aankoop van G-Sport materiaal om acties op te zetten met en voor mensen met een beperking.

Cuvée Triple Challenge completed!

Je bent te laat voor de wijnpakketten, die zijn de deur uitgevlogen. Maar wil je nog graag onze G-challenge steunen? Doe dan nu een vrije bijdrage zodat wij degelijk G-sport materiaal ter beschikking kunnen stellen voor mensen met een beperking.

Doe je vrije bijdrage 🙏

# "Kaï is supertrots op zijn loopprestaties en toonde ons een afbeelding van zijn afgelegde traject 👌. Hij is ook op een enthousiaste manier bezig met de evolutie die hij maakt. # Door jullie doet Kaï niet alleen aan sport en verlegt hij zijn grenzen, voor ons is het ook fijn om te zien dat Kaï ook met andere mensen in contact komt. En dat maakt ons blij. Een dikke merci aan iedereen die dit mogelijk maakt!"

Valerie, ergotherapeut MFC Ten Dries

  • Type challenge Gewichtheffen 🥂
  • Sport activiteit Wine Tasting 😋
  • Deelnemers Hoe meer, hoe beter 🤝

Exclusief geselecteerde natuurwijnen

Vinoloog Joost Prové stelde 3 pakketten voor ons samen waaruit jullie kunnen kiezen. Elk pakket bestaat uit 3 flessen overheerlijke natuurwijnen: 1 fles mousserende wijn, 1 fles witte wijn en 1 fles rode wijn.

Cuvée Pakket Paars 💜 : het basis pakket voor € 30.
Cuvée Pakket Rood ❤️ : het feest pakket voor € 38.
Cuvée Pakket Groen 💚 : het kerst pakket voor € 48.
Per aankoop van 2 pakketten krijg je 5 euro korting.

Je kan de flessen ook apart bestellen. Je krijgt ook per aankoop van 6 flessen 5 euro korting.

Voor de wijnliefhebber: de vinoloog geeft hieronder een uitvoerige beschrijving van elke wijn.👇

Het verhaal van Pro Vino Vero

"Twee decennia ervaring met natuurlijke wijnen leerden ons veel. Doorheen de jaren toonden wijnboeren ons hoe mooi het kan zijn als wijn een spontane identiteit kan hebben en een juiste handtekening van een terroir in het glas kan brengen. Een zinvolle weg hiernaar is dat zowel in de wijngaard als in de kelder geen hulpmiddelen van synthetisch-chemische origine gebruikt worden.

De bodem verliest hierdoor haar eigenheid en kracht en het corrigeren van smaken leidt tot een nivellering van de diversiteit die zo eigen is aan de wijncultuur. Voor ons is de schoonheid en de essentie van wijn dat ze ons een wijd spectrum van nuances geeft en ons kan ontroeren."

Joost Prové,
Pro Vino Vero

Afhaalpunten

Woensdag 22 december 2021:

Gent Oost: Bedrijvencentrum De Punt, 17u00 > 18u00 (adres: Kerkstraat 108 - 9050 Gentbrugge)

Evergem: bij Petra 20u00 > 21u00 (adres: Schoonstraat 164 - 9940 Evergem)

Donderdag 23 december 2021:

Gent West: Officespace WATT The Firms, 17u00 > 18u00 (adres: Nieuwewandeling 62 - 9000 Gent)

Antwerpen: bij Jarne, 17u00 > 19u00 (adres: Lange Herentalsestraat 42 - 2018 Antwerpen)

Landegem: bij Wannes, 20u00 > 21u00 (adres: Grote Heirenthoek 51 - 9850 Landegem)

Thuislevering + € 5

We kunnen ook aan huis leveren. Geef je adres in op het bestelformulier. De thuislevering doen we in onderling overleg en kan normaal gezien nog in 2021 gebeuren.

Mousserende wijnen uit onze 3 pakketten

Prosecco DOC: Azienda Agricola Corvezzo – Veneto (Pakket Paars 💜) #03
"Wat ik persoonlijk enorm waardeer aan deze prosecco is zijn fijne aciditeit met vegetale toets. Uiteraard geschikt als aperitief, visbegeleider en volgens de wijnboer: “ Exciting with the sweet ham of San Daniele aged 30 months.” Fijne en heerlijke prosecco!"

Deze prosecco wordt gemaakt volgens de méthode Charmat. Méthode Charmat houdt in dat de basiswijn, die is ontstaan door een eerste vergisting in een open tank, een tweede vergisting te laten ondergaan in een autoclaaf (gesloten druktank). Deze vergisting wordt op gang gebracht door gist en suiker aan de wijn toe te voegen. Eens in het glas zien we een mooi schitterende wijn met in de neus fijne bloemige impressies van bijvoorbeeld acacia.

Bakan Pecorino Brut: Torri Cantine – Abbruzi (Pakket Rood ❤️) #13
Lichte kleur, fijne bubbeltjes en een mooie frisse gevulde smaak van wit steenfruit met een citrusezeste sieren deze Spumante.

Torri Cantine is gelegen in midden Italië tussen het Gran Sasso Natural Park en de Adriatische Zee. De 60 ha wijngaarden strekken zich uit over de dorpjes Colonella, Controguerra en Torano op een hoggte tussen 100 en 300m. Manuele oogst en selectie midden september. Na de eerste gisting – Inox 12°C – wordt volgens de Charmat methode het bubbelproces begeleidt. Deze methode is vernoemd naar Eugène Charmat, een Fransman die deze methode voor het eerst heeft gepatenteerd. Volgens veel Italianen is ‘Metodo Martinotti’ een betere naam omdat Martinotti eerder zou zijn geweest met het inzetten van deze methode om mousserende wijn te maken.

Moon – Vino Spumante di qualità brut: Rosarubra – Abbruzi (Pakket Groen 💚)
Hints van wit fruit vallen op samen met een fraaie minerale afdronk : droog, stevig, harmonieus en sappig. De perfecte bruisende wijn voor bij een aperitief.

Alleen al door de aanwezigheid van de hoogste concentratie van parken en natuurreservaten van Italië zijn de Abruzzen een prachtige streek. Gelegen tussen de bergen en de zee is het een regio die ruim voorzien is van middelleeuwse kastelen en romaanse kerken met fresco’s badend in golvend natuurschoon. Door de hogere ligging van de wijngaarden is de rijpingsfase van de druif meer verspreid en wordt er doorgaans later geoogst in vergelijking met andere wijnstreken, wat de complexiteit van de wijn ten goede komt. Moon wordt gemaakt met Pecorino druiven die midden september in Pietranico worden geplukt. Pecorino bezit een mooie zuurtegraad en is hierdoor uitermate geschikt om fraaie mousserende wijn te maken. De kleur is helder strogeel met een zeer fijne en aanhoudende perlage.

Witte wijnen uit onze pakketten

Airen – Sauvigon Blanc 2020: Bodega de Pinoso – Alicante (Pakket Paars 💜) #08
In de neus neemt de Airen de bovenhand met een heerlijke frisse florale neus met accenten van citrus en frisse groene appel. Verrassende fraîcheur en dito aciditeit.

Pinoso bevindt zich in het westelijk deel van de provincie Alicante op een hoogte van 600m boven zeeniveau en ligt op zo’n 50 km van Murcia en Alicante. Voornaamste agrarische activiteiten zijn wijn, olijfolie en amandelen. La Bodega de Pinoso werd in 1932 opgericht om de wijnboeren van het dorp een gemeenschappelijke vinificatieruimte te geven. Er waren in die tijd verschillende wijnboeren die er tegenop zagen om te investeren in noodzakelijke vernieuwing. De commercialisatie kon dan ook gegroepeerd worden.

Sisquella 2015: Clos Pons – Penedès (Pakket Rood ❤️) #06
In de neus krijgen we een mooi floraal accent en in de mond een waaier van wit fruit doorweven met een lichte vanilletoets. Elegant, kruidig en verfrissend.

Dit jonge domein is gelegen in het district Les Garrigues, in het zuiden van de provincie Lleida. Het wijngebied zelf is een vrij recente creatie, maar er zijn een aantal domeinen die al befaamd waren van lang voor de creatie van deze D.O. De bodems zijn voornamelijk arme granietbodems of kalkbodems met een zacht reliëf. Het gebied is de perfecte overgang van het vlakke continentale Spanje naar het meer mediterrane Spanje. Temperatuurverschillen overdag en ‘s nachts; koude winters en warme zomers. In 2005 besloot de familie Pons zich een aantal wijngaarden aan te schaffen, ecologisch te bewerken en een werkelijk prachtig gebouw neer te poten in harmonie met de omgeving. Dankzij de hoge ligging van de wijngaarden in dit zeer hete en droge deel van Catalonië kunnen er wijnen met een goede fraîcheur gemaakt worden. De wijngaarden liggen op een hoogte variërend tussen 500 en 700 meter. De Sisquella bevat Garnacha Blanca, Albarino en Moscatell. De vergiste Garnacha verbleef 4 maanden op eik.

Pierre de Lune 2019: Domaine Nigri – Jurançon (Pakket Groen 💚)
In de neus ontvangen we een boeket van expressief fruit zoals meloen, mango, citrus “sur un fond floral miellé“. Ligt breed, zalig en soepel in de mond. “La fraïcheur participe à la sensation de douceur“. Zalige wijn

Domaine Nigri bestaat al sinds 1685. De familie Lacoste is reeds 4 generaties eigenaar van dit domein. De originaliteit van deze wijnen komt door de complexe bodemstructuur in combinatie met de druivenrassen die typisch zijn voor deze streek in Zuid-West Frankrijk. De druiven rassen, Gros et Petit Manseng worden afzonderlijk geoogst en gevinifieerd per perceel. Dit om de diversiteit van elk stukje bodem tot expressie te brengen. De wijn rijpt op bezinksel gedurende 6 à 9 maanden om een maximum aan aroma’s te ontwikkelen. De Jurançon ondergaat invloeden van de Atlantische oceaan, de Pyreneeën en heeft door de zuidelijke ligging hoge temperaturen: maw zon genoeg voor het rijpingsproces én koelere nachten die de zuurbalans goed houden. Typisch voor Jurançon wijnen zijn de goudgele kleur, zeer expressieve aroma’s en een zeer mooie onderbouw van verfrissende zuren. Gebruikte druivenrassen zijn 80% Gros Manseng en 20% Petit Manseng.

Rode wijnen uit onze pakketten

Garnacha Tintorera 2020: Bodega de Pinoso – Alicante (Pakket Paars 💜) #07
Getemperde kruidige neus en een beklijvende mix van zwart fruit en specerijen die mooi versmelten. Uitstekende instapwijn!

Pinoso bevindt zich in het westelijk deel van de provincie Alicante op een hoogte van 600m boven zeeniveau en ligt op zo’n 50 km van Murcia en Alicante. Voornaamste agrarische activiteiten zijn wijn, olijfolie en amandelen. La Bodega de Pinoso werd in 1932 opgericht om de wijnboeren van het dorp een gemeenschappelijke vinificatieruimte te geven. De Monastrell, Garnacha Tintorera en Merlot werden afzonderlijk gevinifieerd om de specifieke eigenschappen van elk ras te maximaliseren. De Garnacha en de Monastrell zorgen voor de mediterrane toets en de Merlot zorgt voor een diepe ondertoon van zwart fruit. Dankzij de koele fermentatie worden de tannines niet te excessief.
Jaar na jaar sleept deze wijn mooie kwalificaties in de wacht. Guide Penin 89 ptn, zilveren medaille AWC Wenen, zilveren ster Ciudad de Estella, 3 sterren Premium Select Wine Challenge Prowein, zilveren medaille IWG 2011, zilveren medaille Millésime Bio.

Montepulciano 2016: Cantine d’Orsogna – Abruzzo (Pakket Rood ❤️) #05
Enorme diep donkere kleur waar je niet doorheen kijken kunt. De neus geeft diep rood zwart fruit met accenten van cacao. Het smakenpalet is bijna niet te beschrijven: een intens kruidig amalgaan van specerijen allerhande, versmolten tannines en een heerlijke finish van amandelen en kaneel... een feest in de mond. Vino Vero!

Cantina Orsogna is gelegen in het groene hart van de Abruzzen. Deze streek ligt ten oosten van Rome. Deze streek is een combinatie van het warme Italië en een hooggebergte waar in de winter de bergen met sneeuw bedekt worden. Door deze uitzonderlijke biotoop met vele bronnen is het drinkwater dat hier bovengehaald wordt één van de zuiverste van het land. Monocépage Montepulcianodruiven worden zeer selectief gebruikt voor een maceratie van sap en schil gedurende 14 dagen op 25-28°C. Nadien rijpt de helft van de wijn gedurende 4 maanden op eik en de andere helft op inox om een mooie balans te krijgen tussen evolutie door aëratie enerzijds en zeer geconcentreerd fruit anderzijds.

Alges 2014: Clos Pons (Penedès) (Pakket Groen 💚) #09
Verfrissende wijn die kan overtuigen door het mooie rode fruit, een verfijnde kruidigheid en een soepelheid.

De enige appellatie in de binnenlandse provincie Lleida,rondom de rivier de Segre. Het wijngebied zelf is een vrij recente creatie, maar er zijn een aantal domeinen die al befaamd waren van lang voor de creatie van deze D.O. De bodems zijn voornamelijk arme granietbodems of kalkbodems met een zacht reliëf. Het gebied is de perfecte overgang van het vlakke continentale Spanje naar het meer mediterrane Spanje. Temperatuurverschillen overdag en ‘s nachts; koude winters en warme zomers. Clos Pons is gelegen in het district Les Garrigues, in het zuiden van de provincie Lleida. In 2005 besloot de familie Pons zich een aantal wijngaarden aan te schaffen, ecologisch te bewerken en een werkelijk prachtig gebouw neer te poten in harmonie met de omgeving. Dankzij de hoge ligging van de wijngaarden in dit zeer hete en droge deel van Catalonië kunnen er wijnen met een goede fraîcheur gemaakt worden. Alges bestaat uit tempranillo, grenache en syrah. Wijngaarden op 500m hoogte. Geoogst in kistjes van 15 kg. Lagering van 9 maanden voor 80% in Franse eik en voor 20% in Amerikaanse eik.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze challenges, climate-friendly sportuitrusting en andere evenementen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Onze website gebruikt zowel strikt noodzakelijke als niet-essentiële cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren. Lees ons cookiebeleid

Accepteer cookies