Doe mee met Triple Challenge & ‘Sport for good’

Als sporter moet je een doel voor ogen hebben. Een uitdaging om te winnen. Dat is de basis, toch? Stel dus eerst je sportieve challenge in; op een pure en gezonde manier voor lichaam en geest. En je bent vertrokken... Beeld je nu in hoe geweldig het zou voelen als je anderen zou helpen terwijl je traint voor je sportdoel. Koppel daarom een sociaal doel aan je sport uitdaging. ‘Alleen door anderen gelukkig te maken vind je je ware geluk’, zegt sportguru M. Ghandi. En natuurlijk, gezonde lucht, dat is wat we nodig hebben als we sporten. Goeie, ouwe zuurstof. Kies tot slot je klimaat-challenge en geef wat zuurstof terug aan onze planeet als een cadeau van jou aan het hele universum. Dat, mijn beste held, is TRIPLE CHALLENGE.

Triple Challenge daagt je uit om een game changer in sport te worden. We gaan je inspireren om je eigen doelen te bepalen op zowel sportief, sociaal en ecologisch vlak en een echt gezonde, menslievende en bewuste sporter te worden. Vanuit lokale hubs over heel Europa en later wereldwijd, is het onze droom om van onderuit echt impact te creëren en de sportwereld voorgoed te veranderen.

Wij geven vorm aan onze strategie en methodes om sporters en organisaties aan te zetten om mee te doen. Wij geloven dat de enige manier om een positieve impact te hebben, samen is. Daarom willen we leren van gelijkgestemde sporters zoals jij. Wil je graag een actieve rol spelen in de ontwikkeling van ons project in jouw buurt? Laat het ons gewoon weten!

info@triplechallenge.be


Vrijwilligers gezocht!

Het Triple Challenge Team

Petra De Walsche

Logistics & Events - Volunteer

The best is yet to come!

Contact

Hannelore Vens

Finance & Sales - Volunteer

Focus on my abilities, not my disabilities.

Contact

Gitte Haenen

Inclusieve Sport Coach

"Dream it, think it, do it"

Contact

Wannes Wylin

Business & Finance - Founder

Anything is possible!

Contact

Filip Bullens

Communication & Marketing - Founder

Happy people, better world.

Contact

Social Media Manager gezocht!

Content creator, social media manager, b(v)logger

Help jij mee onze online community uitbouwen? Stuur ons een👇 mailtje

Contact

Kom om ons team versterken en bouw mee aan deze innovatieve, impactvolle community 💪

ik wil graag meewerken!

Hoe is het idee van Triple Challenge ontstaan? Een bewust verhaal

Een paar jaar geleden reed de Belgische ondernemer en merkactivist Filip Bullens gesponsorde fietstochten door oa Zuid-Amerika en Afrika. Samen met een groep gelijkgestemde sociale ondernemers fietste hij in 2019 door de Andes om er de lokale boeren te steunen. En daar, al fietsend, ontstond het idee. Hij hield van de sportieve uitdaging en de sociale impact die ze maakten terwijl ze voor het goede doel fietsten, maar de ecologische voetafdruk knaagde aan zijn geweten.

Rond diezelfde tijd nam Wannes Wylin, een fervent duur- en multisportatleet en expert in duurzame energiediensten, deel aan verschillende sportieve wedstrijden in heel Europa. Hij bleef heen en weer reizen met de trein en de fiets, terwijl hij de meeste andere atleten in hun auto naar de evenementen zag rijden. Iets knaagde in hem. Hij wil meer sociale impact creëren.

Bij beiden raasden verschillende ideeën door het hoofd. Hoe kunnen we fatsoenlijk materiaal beschikbaar maken voor financieel minder bevoorrechte atleten? Hoe vinden we manieren om sport toegankelijker te maken voor mensen met een handicap? Waarom is er zo weinig keuze in duurzame sportkledij, materiaal en voeding? Wannes stootte op een aantal jonge, dynamische en duurzame merken. Ideeën kregen vorm.

En zo werd het tijd om de plannen te smeden...

Filip en Wannes leerden elkaar kennen toen het merk bureau van Filip, Cojak, de merkidentiteit aan het opzetten was voor Wannes zijn duurzaam bedrijf, Ecopuur. Toen Filip de Andes introk met zijn fiets, besloot Wannes hem te sponsoren. Zo raakten ze aan de praat en ze constateerden dezelfde nood om sociaal én duurzaam te kunnen sporten. Filip focuste op het sociale aspect en zocht naar een meer duurzame aanpak, terwijl het voor Wannes net andersom was. De klik was er. Ze verbinden hun kennis, ervaring en netwerk met elkaar. ‘1 + 1 is 3’. En, ze zijn beiden ondernemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hun ideeën uitmonden in de opstart van een nieuw bedrijf: Triple Challenge.

Als ondernemers delen Wannes en Filip dezelfde drive. Zowel als atleet en als verantwoord ondernemer focus je op het verleggen van je grenzen en het samenwerken met anderen op weg naar een groter doel. “In onze beperkte tijd op deze planeet, willen we onze persoonlijke ervaringen en onze positieve impact maximaliseren.”

Duurzame partnerships

Triple Challenge bouwt ook aan een duurzaam partnernetwerk van ethische merken en gelijkgestemde organisaties. We geven leden toegang tot zorgvuldig geselecteerde deals en mogelijkheden van deze partners, zodat we samen onze impact kunnen vergroten voor een gezondere planeet.

“Partnerships gaan niet alleen over sponsoring of gedeelde marketinginspanningen: het doel van elke partner moet ook zijn om hun eigen Triple Challenge te realiseren, en zo samen met onze gemeenschap impact te maken. Dat is echt duurzame marketing en goed voor je merk imago.”

Filip Bullens, Founder

Become our Partner 🤝

Meaningful business needs strong partnerships

Word onze partner!

SPORT FOR GOOD

“Als we sporten, groeien we en komen we dichter bij onze eigen natuur, maar ook bij de natuur om ons heen. Goed doen geeft je een goed gevoel, waardoor je energie kweekt om een stapje extra te zetten, zowel voor jezelf als voor de mensen en de natuur om je heen.”

Wannes Wylin, Founder

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze challenges, climate-friendly sportuitrusting en andere evenementen.